Jipii kesä tulee kohisten ja toukoajot lähestyy kovaa vauhtia. 

Vihdoinkin viikonlopputapahtuma johon päästään Maxeilla ja kesätapahtumat saadaan virallisesti avattua J.

Toukoajot pidetään 26.-28.5.2017 Varkaudessa. Toivottavasti olet jo ilmoittautunut mukaan J.

Varaukset majoituksiin on tehtävä viimeistään 25.4.2017 eli vielä ehtii, nyt kipin kapin kaikki ilmoittautumaan,

että saadaan hyvä porukka kasaan J. Lisätietoa tapahtumasta ja hinnoista löydät täältä: http://www.vulcanriders.fi/toukoajot/Toukoajot_kutsu_&_majoitustiedot.pdf .

Vulcan  Riders Finland järjestää Toukoajojen yhteydessä Kaunein pyörä-kilpailun.

Jos haluat pyöräsi osallistuvan kilpailuun, ilmoita siitä minulle sähköpostilla viimeistään 1.5.2017

tiedottaja(a)vmaxclubfinland.com . Voit myös ehdottaa kaverin pyörää, jos saat kaverilta luvan.

Jos halukkaita/ehdotettuja pyöriä on enemmän kuin tuo kaksi, äänestämme yhdessä ilmoittautuneiden

pyörien joukosta osallistujat.

Kilpailun säännöt ovat seuraavat:

Kaunein Pyörä -kilpailu:

- Jokaisesta kerhosta kilpailuun voi osallistua kaksi, mielellään merkkikerhon mukaista moottoripyörää.

- Kilpailussa on kaksi sarjaa ja voittajaa. Toisessa EI voi äänestää oman kerhon pyörää ja toisessa sarjassa

voi äänestää mitä tahansa pyörää kerhosta ja merkistä riippumatta.

- Äänestyslipuke annetaan jokaiselle Toukoajot-osallistumismaksun maksaneelle (myös päiväkävijät).

Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan kunnon palkinto.

Kilpailupyörän on oltava tapahtumapaikalla perjantaista sunnuntaihin, mutta toki voit käydä välillä lauantain päiväajelulla.

Kilpailupyörien omistajille ei makseta siitä mitään korvausta, ei majoitusta, eikä Toukoajojen osallistumismaksua.

Susanna

Kesä kolkuttelee jo ovella ja viime viikonloppuna startattiin kohti kesää Jyväskylän MP-näyttelyssä.
Mukavasti oli näyttelyssä ja Clubin osastolla kävijöitä. Moni meistä jäi myös viettämään iltaa Jyväskylään
ja tietty hauskaahan meillä oli, kuten aina. Monta vuotta sai taas elämään lisää. 

Tästä onkin sitten hyvä jatkaa kohti kesän tapahtumia. Kulkuriajot alkavat perinteisesti toukokuussa ja
kulkurikalenteri julkaistaneen lähiaikoina, seurailkaa Clubin netti-sivuja. Seuraava viikonloppuriento
onkin sitten Toukoajot Varkaudessa 26.-28.5.2017. Toivottavasti oheinen video innoittaa monia
Clubilaisia mukaan yhteisiin tapahtumiin

 
 
Susanna
Viikko sitten kiihdyteltiin Punkaharjulla jääkiihdytys ajoharjoittelupäivällä. Sää oli suosiollinen ja saimme nauttia mahtavasta talvisesta pakkaspäivästä. Clubilaisia oli saapunut paikalle yli 30 ja paikallisetkin kävivät katsomassa kun Maxit kiitivät jäällä. Päästiin paikalliseen lehteenkin. Pientä kisaakin siinä taisi olla ja voiton vei Itä-Suomen oma poika Janne, Rovaniemen Harri hopealle ja pressa-Jari pronssille. Kaiken kaikkiaan mahtavan viikonlopun vietimme taas hauskassa porukassa. Riemua ja vauhtia riitti koko viikonlopun. Puitteet viikonlopulle oli upeat, siitä suuri kiitos Harjun Portin Matkailukeskukselle ja sen henkilökunnalle. Videona tunnelmia ja tapahtumia viikonlopulta. Kiitos kaikille, jotka annoitte ottamianne kuvia ja videoita videon kokoamiseen. Materiaalia oli vaikka koko pitkään elokuvaan, vaikea oli valita. Kuvat kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
https://youtu.be/C4qVgyglDFg
Seuraavaksi sitten tapaammekin Jyväskylässä Keski-Suomen MP-näyttelyssä 1.-2.4.2017, jossa Clubilla oma ständi.
 
t:Susanna

Nyt on saatu vuoden 2017 Clubin tapahtumat onnistuneesti käyntiin. Hauska messupäivä takan ja täytyy sanoa, että ihan vähän väsyttää, mutta kyllä taas kannatti olla mukana. Paljon oli Clubilaisia saapunut messukeskukseen ja kolme Maxiakin oli näytteillä. Tosin kolmatta emme itse nähneet. Ja mikä hienoa Street-luokan voitto meni Vmaxille.
Ensi viikon loppuna sitten jatketaan Punkaharjulla jääkiihdytys harjoittelupäivän merkeissä. Vapaita mökkejä vielä löytynee eli kaikki mukaan pitämään hauskaa ja viihtymään hyvässä seurassa :-). Ja jos ei yöpyä halua, ainahan voi tulla viettämään mukavaa talvipäivää. Ajot alkavat lauantaina klo 11:00 eteenpäin.
Tässä vielä välähdyksiä messupäivältä: https://youtu.be/6eEPwKOxO34

t: Susanna

SYYSKOKOUS JA PIKKUJOULUT 19-20.11.2016

Vuoden 2016 syyskokous ja hauskat pikkujoulut on taas vietetty. Mahtavaa oli taas nähdä porukoita kesän jälkeen. Kokouksessa oli osanottajia ihan mukavasti 28 varsinaista jäsentä ja 12 kannattajajäsentä. Enemmänkin olisi porukkaa mahtunut :-).

Kokouksessa puheenjohtajuus vaihtui. Lassi luopui puheenjohtajan nuijasta ja luovutti sen Männistön Jarille. Lassi jatkaa kuitenkin varapresidentin tehtävässä. Myös uusi hallitus valittiin jatkuen samalla kokoonpanolla kuin aikaisemminkin. Varsinaisia jäseniä Lassi Korppi, Jarmo Viitanen, Hessu (Heikki) Heino, Toni Collander, Ari Kivinen ja Eeki Hänninen ja varajäseninä Mika Peräkylä ja Aarre Tuhola. Kulkurit ja kulkurikisan säännöt herättivät jälleen vilkasta keskustelua ja nyt valittiinkin kulkuritoimikunnalle puheenjohtaja Marko Sihvonen. Marko kokoaa kulkuritoimikunnan joka alkaa suunnittelemaan tulevan kesän kulkureita ja sääntöjä kulkurikisaan. Viimekesän kulkurikisan voittajat tietysti palkittiin ja voiton vei Mattilan Kari, kakkosena Eeki Hänninen ja kolmantena Kalle Kemppainen eli kaikki palkinnot meni pohjoisen pojille.

Syyskokouksen jälkeen lähdettiin viettämään pikkujoulua Tallinnaan. Syötiin hyvin hotelilla ja "poika" tietysti kiersi pöydästä pöytään ja kaikki pääsivät hörppäämään skumppaa maljasta. Ruuan jälkeen juhlat jatkuivat hotellihuoneessa, kunne vartija oli sitä mieltä, että meno oli liian rajua ja katsottiin parhaaksi siirtyä Virun yökerhoon jatkamaan juhlimista. Juhlat jatkui aamutunneille asti ja kyllä paluumatkalla oli hiukan väsynyttä porukkaa.

Aivan huikean hauska reissu on taas takana mahtavassa porukassa. Uusiakin kasvoja olisi ollut kiva nähdä mukana.

Nyt rauhoitumme joulun odotukseen. Heti alkuvuodesta 4.2.2017 onkin sitten mopomessut Helsingin messukeskuksessa ja sinne sitten kaikki sankoin joukoin mukaan.

Ohessa myös kuvakollaasi hauskasta reissusta. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa https://youtu.be/DQodIGwKmrw .

Rauhallista Joulun odotusta kaikille Maximaalisille tontuille :-)

T:Tiedoittaja

tori

Tori on jälleen avoinna ja kaikki toinen toistaan hienommat ja viekoittelevammat kerhotuotteet taas tilattavissa.
Älä epäröi enää vaan astu rohkeasti Torille, upeiden kerhotuotteiden sekaan. Saa hamstrata!
Torille pääsee tutusta paikasta vasemman reunan valikosta.

Onneksi kyseessä oli vaan peikko, koko tiedoite foorumilla

http://www.vmaxclubfinland.com/foorumi/viewtopic.php?f=32&t=2661

Smoton uuden tiedoitten mukaan EU on tosissaan ottamassa käyttöön moottoripyörien määräaikais katsastuksen! Ja Suomi on varmasti ottamassa tuota ensimmäisenä käyttöön kuten muitakin yhtä fixuja määräyksiä.
Hyvänä esimerkkinä voi mainita meidän oman kerholaisen katsastus-reissu metelöinnin takia, taisi olla vasta kolmas konttori joka suostui laittamaan nimen lappuun ettei putkissa ollut mitään vikaa.  Ja tämä länsi-Suomessa tänä kesänä!
Jos tuollaiset konttorit velvoitetaan oikeisiin katsastuspuuhiin taitaa olla melko varma ettei suomessa ole kohta yhtään prätkää rekisterissä. No onhan tuossakin se hyvä puoli et saadaan onnettomuus tilastot todella kauniiksi kun ei kukaan enään kuole
prätkällä

Mielipiteet ovat jälleen kerran omiani eivätkä edusta kerhon virallista kantaa! Mutta lukaiseppas ihan viralliset tiedoitteet seuraavista linkeistä.

-Webmaster

foorumin tiedoite 1
foorumin tiedoite 2
Smoton sivut

Bomberissa ollut MMAF artikkeli pdf
MMAF:n foorumilla oleva keskustelu

Eli artikkelin pohjana on tämä uusi kissalanpoikien paljon uutisoitu metelin mittaaminen tienpäällä. Tähän artikkeliin on tarkoitus kerätä oleellista tietoa jäsenille jos siniset ystävämme päättävät pysäytellä meitä tienpäällä.
Oma mielipiteeni on et kyllä maailmaan meteliä mahtuu eikä moottoripyöristä hirveemmin haittaa ole, muutamaa viherpiiperöä lukuun ottamatta, nykyisten turvallisten kotiloiden tuotekehittelyn takiakin katson erittäin terveelliseksi kovemman metelin motosta, saattaa pelastaa henkiä kun ei ne kotilokuskit kuiteskaan kattele peileihin. Mutta liika on aina liikaa, eli se pitää olla mielessä kun muokkaa maxin putkia. Huhujen mukaan setä sininen on vienyt kilpiä ihan vakioistakin muovieluodeista, ei siis maxeista ja ihan metelin takia. Lisäksi kannattaa pitää mielessä se et setä sininen on aina oikeassa, ellei toisin todisteta, eli vaikka pyörässäsi olisi lailliset/muutoskatsastettut putket voi tuosta silti lähteä kilvet.

Meilipiteet ovat ihan omiani, eivätkä edusta kerhon virallista linjaa.

-Webmaster-

Sitten ihan oikeaan asiaan. Teidot on kerätty foorumi:n keskustelusta

MMAF:n sivuilta löytyi seuraavaa:

1. EY-tyyppihyväksytyt moottoripyörät
EY-tyyppihyväksyntä tuli täysimääräisesti voimaan 17.6.2003. Tämän jälkeen käyttöönotettuihin moottoripyöriin saa asentaa vain direktiivin vaatimukset täyttävän E-hyväksytyn pakoputkiston tai moottoripyörän valmistajan alkuperäisen pakoputkiston. EY-tyyppihyväksytyssä moottoripyörässä on ns. valmistajan kilpi, johon on merkitty valvonta-arvo (dB(A)) melulle. Mittaustapa on jäljempänä kuvattu staattinen mittaus. Uuden lain mukaan mittaustulos ei saa olla enempää kuin 5 dB(A) korkeampi kuin valmistajan kilpeen merkitty arvo.

2. Muut kuin EY-tyyppihyväksytyt moottoripyörät
A. Kaksi mittaustapaa

Ensisijainen mittaustapa on ns. staattinen mittaus, joka voidaan suorittaa kaikilla katsastuskonttoreilla. Mittauksen aikana moottorin kierrosluvun on vastattava 1/2 maksimitehon kierrosluvusta, minkä jälkeen kaasu käännetään nopeasti täysin kiinni. Desibelimittari sijoitetaan 0,5 metrin päähän pakoputkesta 45 asteen kulmaan. Jos staattisen testin raja-arvo ei ylity, moottoripyörä hyväksytään muutoskatsastuksessa.

Jos staattisen mittauksen raja-arvo ylittyy, peli ei välttämättä ole vielä menetetty, vaan siirrytään toissijaiseen mittaustapaan, ohiajomittaukseen. Siinä ajetaan rauhallisesti viivalle, jonka kohdalla kaasu avataan kokonaan ja kiihdytetään 20 metrin matka, jonka jälkeen kaasu suljetaan täysin. Mittaus tapahtuu 7,5 metrin etäisyydeltä sivusuunnasta ja molemmilta puolilta. Jos ohiajotestin raja-arvo ei ylity, katsastus hyväksytään huolimatta siitä, että kohdassa 1. mainitun staattisen testin raja-arvo ylittyisikin. Tällöin suoritetaan uusi staattinen testi, jonka tulos kirjoitetaan rekisteriotteelle ja se toimii valvonta-arvona tien päällä. Jos ohiajotesti menee läpi, staattisen testin tulos saa olla mitä vain.

B. Raja-arvot
Staattinen testi

Ennen 1.1.1992 käyttöönotetut moottoripyörät (yli 175 cc) 106 dB(A)

1.1.1992 tai sen jälkeen käyttöönotetut moottoripyörät (yli 175 cc) 103 dB(A)

Ohiajotesti

Uuden lain mukaan raja-arvo ohiajotestille on pyörän käyttöönottoajankohtana sovellettu ohiajotestin raja-arvo + 5 dB(A):

Ennen 1.1.1992 käyttöönotetut moottoripyörät (yli 500 cc) 91 dB(A)

1.1.1992 - 30.9.1995 käyttöönotetut moottoripyörät (yli 175 cc) 87 dB(A)

1.10.1995 tai sen jälkeen käyttöönotetut moottoripyörät (yli 175 cc) 85 dB(A)

 

Trafi ohjeet

14 § Käytönaikaisen melun mittaus
Mittaustapahtumassa tulee suorittaa vähintään kolme peräkkäistä mittausta. Mittaustulos on
kolmesta peräkkäisestä mittauksesta saatu suurin meluarvo. Mittaustulosten keskinäinen ero
saa olla enentään 2dB. Mittaustulokset tulee kirjata liitteen 1 mukaiseen mittauspöytäkirjaan.
Jos ajoneuvon suurimman tehon kierrosluvusta ei ole luotettavaa tietoa voidaan suurimman
tehon kierroslukuna pitää 90% moottorin suurimmasta kierrosluvusta. Jos ajoneuvossa ei ole
kierroslukumittaria, tulee mittauksessa käyttää erillistä laitetta kierrosluvun määrittämiseen
mittauksen aikana.
Katsastusasemien laitevaatimuksena olevan IEC standardin 60651 luokan 2 äänenpainemittarin
katsotaan myös olevan riittävän tarkka mittalaite käytönaikaisen melun mittaamiseen.
Alla olevassa kuvassa on esitetty mittausjärjestely. Mittaus tulee suorittaa kovalla alustalla.
Moottoripyörän ympärillä tulee olla 3 metriä tyhjää tilaa. Tällä alueella saa olla ainoastaan
moottoripyörän ”kuljettaja” sekä mittaaja. Pakoputken poistoaukon ollessa suunnattu yli 45
astetta sivulle sijoitetaan mittari pakoputken poistoaukosta 45 astetta takaviistoon.
Äänenpainemittarin paikkaKuukauden kalenteri sponsori

kalenteri2017-lokakuu
Go to top